CASE STUDY

Het beheer van tweedehandswagens vereenvoudigen voor D'Ieteren Auto

D’Ieteren is al meer dan 200 jaar de grootste mobiliteitsspeler in België. Hun jaarlijkse omzet overschrijdt de grens van €3 miljard. Meer dan 1,2 miljoen voertuigen rijden intussen al door de stad.

Onze uitdaging? Het creëren van een tool die auto-overnames gemakkelijk maakt, maar daarom niet minder ‘data-dense’. Een tool die naadloos past in de workflow van het bedrijf en tegelijkertijd rapporteert over de sterke en zwakke punten ervan.

Nico Bois d’Enghien
Used Car Manager

D’Ieteren Car Centers

Ik beveel Autralis aan omdat je als manager altijd een volledig overzicht hebt over de verschillende expertisedomeinen. Dit van aan de start tot aan de eindaflevering van voertuigen aan de B2B or B2C markt.

Het remarketingproces van auto’s kent heel wat actoren. Dankzij flexibele KPI’s beheren we de sleutelmomenten en behouden we de controle. 

De modulariteit van de tools zorgt ervoor dat we telkens met de juiste bouwblokken bijpassen waar nodig. Dat is belangrijk in een sector zoals de onze die steeds blijft veranderen. Dankzij de constante opvolging van het Autralis team blijven we de software perfectioneren naar de specifieke workflow van de concessie.” 

De oplossing

OVERNAMES VEREENVOUDIGEN

Een flexibele maar data-heavy tool

De hoekstenen voor een onfeilbare inspectie.

Een auto inspectie moet een constante betrouwbare bron zijn. Met Expert voor D’Ieteren hebben we een solide tool gebouwd die complete inspecties aflevert op basis van de aangeleverde data. Dankzij het VIN-nummer en de D’Ieteren database zetten we de hoekstenen op voor een feilloze inspectie. Bovendien verlichten we het werk voor de verkopers door alle beschikbare info vooraf in te vullen.

Het resultaat is het perfecte huwelijk tussen de eisen van de verkoopteams, de concessieverantwoordelijken en de voertuigverdelers.

De tool is toegankelijk via een geïntegreerde app op smartphone, tablet en op webomgevingen.

STERKTES EN ZWAKTES ANALYSEREN

Performance dashboards voor managers

Altijd up-to-date met de juiste data

Elke klik in de Autralis tools wordt gelogd en geanalyseerd in de Grafana dashboards. Dat maakt het voor managers eenvoudig om up-to-date te blijven en bovendien de prestaties van het bedrijf op te volgen. Dankzij de vooraf ingestelde notificaties weet men meteen wanneer de vooropgestelde KPI’s niet worden behaald.

REMARKETING

Auto's publiceren in een paar kliks

Van B2C-websites en social media tot 360°-publicaties.

We vereenvoudigden het proces van wagens publiceren op externe en interne platforms. Met de Autralis tools publiceren de D’Ieteren werknemers nu wagens op B2C-websites naar keuze in amper 3 kliks.

Bovendien maken we het mogelijk om API’s te integreren, waardoor dealers ook auto’s kunnen publiceren op hun persoonlijke website, sociale media en zelfs op 360°-publicaties. Dat allemaal in minder dan 30 seconden.

online showroom funnel

Ontdek onze tools

applicaties voor autobededrijven en leasingbedrijven

Ontdek onze tool voorovernames

Ontdekken
applicaties voor autobededrijven en leasingbedrijven

Ontdek onze tool voorsales

Ontdekken

Ontdek onze tool voor online aanwezigheid

Ontdekken

Ontdek onze tool voorremarketing.

Ontdekken